Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Hopp til innhold

noen

Hvorfor kommer jeg ikke i gang?

19. august 2018



Med tusen planer og ideer så er det bare å gi jernet og komme i gang. Initiativet og lysten er der, men når det kommer til stykket så svikter motet. Hvorfor kommer jeg ikke i gang?

 

Que: selvkritikk

 

Hvis du kjenner deg igjen i dette, er det sannsynlig at du som meg «lider av» flere ting.

Jeg nevner topp 3.

1.    Perfeksjonisme. Jeg skal være fornøyd når jeg bare har fått det på plass, og det litt bedre og ikke minst så må det stemme. Da er blir det bra. Når er det forresten godt nok?

2.    Prokrastinering. Jeg skal ta tak i det når jeg har fått unnagjort det eller når jeg har bedre tid eller når bare…

Høres det kjent ut? Det er for øvrig bare tull at du får gjort det når...

Er du ekte prokrastinerer så hjelper det ikke å rydde tid. Ting blir ikke gjort før du har noe viktigere å utsette eller en passert tidsfrist som gnager.

3.    Kreativt sinn. Oi, for en idé! Tenk deg hvor morsomt det hadde vært å lage et prosjekt hvor vi tar tak i det, inviterer dem og så setter vi det opp der. Det tar sikkert nesten ingen tid og så blir det jo så gøy! Og så viser det seg at du antakeligvis burde levd to parallelle liv for å ha kapasitet til å gjennomføre prosjektet.

Har du vært der? Følelsen av å ikke strekke til, ønske mer enn du rekker og fortvilelsen over at du ikke får gjennomført alt samtidig.

Que: stress

Stress starter alltid i tankene, men du merker det i kroppen. Å ikke strekke til er en sterk stressfaktor og hvis du kjenner deg igjen i noe av det over her, er det sannsynlig at du til tider kan merke både stress og press.

Det viktigste du gjør for å stå i det er;

1.    Bruk tid på å bli bevisst hvordan du tenker om deg selv og din kapasitet

2.    Bestem deg for hvordan du vil definere deg selv og hvilket selvsnakk du vil drive med.

3.    Lær deg enkle teknikker for stressmestring som du kan bruke både forebyggende og i nødsituasjoner.

4.    Tilegne deg kunnskap om at ikke alle mennesker fungerer «lineært», det er en illusjon.

5.    Begynn å legge merke til alt du får gjort, ikke det som ligger på vent. Får du ikke gjort noe? Da er det på tide å lage seg et mer utfordrende prosjekt.

 

Stemmeprakt lanserer snart nettkurset Stress ned - få mer overskudd.

Her lærer du enkle teknikker for stressmestring og forebygging. Kurset er en sammensetning av kunnskap, øvelser og refleksjonsoppgaver som du kan ta i bruk umiddelbart. Øvelsene har stor effekt og er lett å ta med inn i hverdagen. 

Bilde av Paro

Innlegget er skrevet, med en god dose selvironi, av Paro



Share on FacebookShare on Twitter

Logg inn