Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Hopp til innhold

noen

She believed she could, so she did

27. juni 2018Om å gå ut av komfortsonen sin

Da jeg begynte i denne jobben, var jeg ganske nylig begynt å utfordre meg selv og trå ut av komfortsonen min. I et par år hadde jeg følt at livet mitt sto på vent fordi jeg var sliten og syk. Jeg hadde gått i det samme sporet veldig lenge, var ikke fornøyd med enkelte ting i livet, og trengte et vendepunkt. Mot slutten av 2017 ble jeg frisk og skjønte at jeg selv måtte ta grep for å få en forandring. Jeg måtte forandre meg.

Så jeg satte opp en liste med mål for 2018, der jobb og selvutvikling var blant målene. Jeg skulle rett og slett bygge meg selv opp til å bli den personen jeg hadde lyst til å være. Og jeg visste at jeg kom til å klare det, men at det kom til å bli utfordrende og tøft. Jeg begynte å stole på meg selv, og begynte å tenke og forstå at det er en mening med alt.

Hvis man holder seg innafor og aldri går ut av komfortsonen sin, kommer man jo ingen vei. Det skjer ingen utvikling. Og er det noe spesielt du ikke er fornøyd med i livet, er det ingen andre enn du selv som kan forandre det.

Etter at jeg hadde sagt ja til denne jobben var jeg veldig spent og nervøs fordi jeg ikke visste helt hvilke arbeidsoppgaver jeg skulle få og hva som var forventet av meg, fordi rammene rundt min rolle i denne bedriften enda var litt uklare. Det jeg visste var at dette var en helt annen type jobb enn hva jeg hadde gjort tidligere, og jeg ville måtte jobbe mye mer selvstendig, være mer synlig og gi mer av meg selv. Jeg måtte ut av komfortsonen min.

Selv om det var kjempeskummelt, så valgte jeg å hoppe i det, og så på det som en ny og spennende utfordring. Men selv om det var skummelt, så føltes det likevel rett. Så jeg gikk hjem fra første arbeidsdag, med masse nye inntrykk, fremdeles en del uklarhet angående arbeidsoppgavene mine, og med kontornøklene i veska. Da kom jeg til å tenke på at jeg måtte ha en nøkkelring som passet til min nye jobb.

Så jeg valgte denne: She believed she could, so she did

Syns den passer så godt nettopp fordi jeg vet at jeg får til akkurat det jeg vil hvis jeg bare tror på det.

Hver gang jeg må gå ut av komfortsonen min på jobben, eller får en arbeidsoppgave jeg er usikker på om jeg klarer, tenker jeg på nøklene mine og bruker disse ordene som motivasjon.

Ikke la deg stoppe av usikkerhet, eller sett grenser som begrenser deg. Da kommer du ingen vei. Hvis du gjør det du alltid har gjort, får du det du alltid har fått. Tør å trå utenfor komfortsonen din selv om det er ubehagelig. For i det lange løp vil du nemlig tjene på det, og det vil bli mindre og mindre skummelt for hver gang

Skrevet av ElisabethShare on FacebookShare on Twitter

Logg inn