Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Hopp til innhold

noen

Tibetansk syngebolle

Meditasjon

27. juni 2018Har du sett bildet av syngebollen på Facebooksiden eller denne videoen hvor jeg øver meg på å spille på den?

Men hva er egentlig en syngebolle og hva brukes den til?

Tibetanske syngeboller stammer fra og har sin originale opprinnelse fra Nepal. De blir også kalt hellige eller helbredende boller.

Originale syngeboller er laget av en legering av syv ulike metaller som skaper en rekke forskjellige lyder og overtoner. De kan ha mange forskjellige størrelser og mønster både inni og utenpå.

Syngeboller blir brukt til musikk, yoga, meditasjon og healing, de kan rense ut negativ energi og følelsesmessige blokkeringer. Det går også an å bruke syngeboller til matlaging, som pyntegjenstand, eller faktisk som blomsterpotte (noe jeg personlig syns er litt bortkastet).

Slik som på Gongbad skaper syngebollen vibrasjoner og lyd som trenger inn i kroppen og får hjernen til å slappe av.

Når du spiller på en syngebolle kan du enten holde den i hånda eller la den stå på et mykt eller hardt, men stødig underlag. Sticken som følger med fører du langs kanten på utsiden av bollen med en rolig og jevn bevegelse. Prøv deg frem i ulike hastigheter og vær tålmodig; lyden blir sterkere etter hvert.

Min har jeg kjøpt billig på internett, så jeg har ingen informasjon om hvordan den er laget. Den er neppe verken magisk eller hellig, men lyden er fin, sterk og klar, og det gir meg en egen ro når jeg bruker den.

Skrevet av ElisabethShare on FacebookShare on Twitter

Logg inn